Brasserie – Brouwerij Dubuisson
Brasserie – Brouwerij Dubuisson

Brasserie – Brouwerij Dubuisson

Over ons

In 1769 stopte Joseph Leroy, de eerste brouwer van de “Dubuisson”-lijn, met brouwen in het kasteel van de heer van Ghyssegnies om zich aan de overkant te vestigen, in de nieuwe boerderijbrouwerij die hij met eigen handen bouwde. Meer dan 250 jaar later, met de 9e generatie van dezelfde familie aan het roer, bevindt de Dubuisson Brouwerij zich nog steeds op dezelfde locatie. Dit verhaal maakt het een van de oudste Belgische brouwerijen en de oudste in Wallonië. In 1933 werd het bier gecreëerd dat de brouwerij beroemd zou maken: BUSH Beer, een bier met karakter, krachtige smaak, en dat prijzen won en wereldwijd wordt geconsumeerd. Vanaf 1990, met de komst van Hugues Dubuisson, werd het assortiment aangevuld met nieuwe creaties en variaties van bieren, altijd met de Dubuisson kwaliteitsstempel.

De Dubuisson Brouwerij heeft, door zijn 9 generaties heen, een koers gevolgd als onafhankelijke brouwerij die, zelfs vandaag nog, het volledige proces beheerst van het ontwerpen van de bieren tot hun commercialisering, met een totale transparantie naar de consument toe. De meesterbrouwers hechten ook veel waarde aan het gebruik van 100% natuurlijke grondstoffen, voornamelijk afkomstig uit Frankrijk en België. Daarnaast cultiveert de brouwerij haar eigen hopveld, waardoor ze een deel van haar behoeften kan dekken. Tenslotte vormen de kwaliteit, de persoonlijkheid en de originaliteit van haar bieren een rode draad in hun ontwikkeling.

Het assortiment bieren van de Dubuisson Brouwerij biedt de mogelijkheid om tegemoet te komen aan verschillende smaken van bierliefhebbers en past in verschillende degustatiecontexten. Met het Bush-assortiment biedt de brouwerij pure degustatiebieren aan. Of het nu de Bush Caractère, de Bush Triple of de Bush Noël is, elk van deze bieren heeft een sterke persoonlijkheid. Dit geldt ook voor de Surfine, die unaniem wordt gewaardeerd door kenners, en voor de in eikenhouten vaten gerijpte bieren. Ten slotte omvat het Dubuisson-assortiment ook feestelijke bieren zoals de Pêche Mel Bush, de Rasta Trolls en de Cuvée des Trolls.

Onlangs heeft de Dubuisson Brouwerij een gloednieuwe toeristische locatie geopend. Gelegen in een prachtig groen kader, omvat het een interactief museum, een taverne, een winkel en recentelijk ook vergaderzalen. Met deze infrastructuur wil de brouwerij haar passie en vakmanschap voor bier delen met een zo breed mogelijk publiek.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top