VanillaPoint brengt Oegandese vanille naar de Europese markt. Deze vanille komt van de familie plantage van oprichter Godfrey Kiwumulo en wordt op duurzame wijze geteeld.
VanillaPoint kan de beste kwaliteit vanille garanderen omdat we een direct connectie hebben met de familieplantage in Oeganda, waardoor we de teelt- en arbeidsomstandigheden voortdurend goed in de gaten kunnen houden. Vanille peulen worden geoogst wanneer ze groen zijn, en worden op ambachtelijke manier behandeld. Dit proces bestaat uit het koken en het in de Afrikaanse zon laten drogen van de peulen, waardoor ze de bruine kleur krijgen.
Laboratorium testen laten zien dat de vanille een percentage van vanilline (de werkzame stof) heeft van tussen de 1.8 en 2.6 procent. Wanneer de vanille in Nederland is aangekomen gaat hij, na een laatste kwaliteitscheck, richting toprestaurants (waaronder een aantal die een Michelin ster bezitten), banketbakkers, ijsmakers en chocolatiers.
VanillaPoint levert kleine hoeveelheden (3 stokjes) aan consumenten, maar heeft ook verpakkingen van 125 en 250 gram. Distributeurs en grote bedrijven kunnen nog grotere hoeveelheden bestellen.
Het bedrijf wordt geleid door Kiwumulo en twee zakenpartners.