Marcel
Marcel

Marcel

Over ons

Wat is Marcel?

Marcel is een op gin gebaseerde likeur die opvalt door zijn onderscheidende smaakprofiel, gekenmerkt door dominante tonen van bittere amandel, aangevuld met subtiele nootachtige ondertonen en delicate hints van sinaasappelsnoepjes.

“Met ‘Marcel’ wil ik een twist geven aan de klassieke cocktail, een elegante ervaring bieden die duidelijk anders is dan wat er al is.”

De geur biedt een prachtig, natuurlijk en zuiver aroma van witte marsepein, wat zorgt voor een frisse en gerichte geur.

In de mond is het rijk, ondersteund door een goed uitgebalanceerde alcoholbasis, en draagt het een subtiele maar heerlijke noot van sinaasappelsnoepjes.

De textuur is fluweelachtig elegant en harmonieus in balans met de zoetheid. Het is een veelzijdige drank, op zichzelf lekker en ideaal om bestaande cocktails te verfijnen.

Voor meer informatie over Marcel en hoe het te mixen, zie: Smaak en Cocktailrecepten.

Waar wordt Marcel gemaakt?

Zürich, Zwitserland is de thuisbasis van Marcel.

Erkenning en Prijzen

Marcel is erkend in internationale gincompetities en heeft een score van 95/100 behaald bij IWSC en 93/100 bij de International Drinks Specialists, een groep experts die de kwaliteit van sterke dranken van over de hele wereld beoordelen. De distilleerderij, die talloze prestigieuze prijzen en onderscheidingen heeft behaald, getuigt niet alleen van de uitzonderlijke kwaliteit van Marcel, maar ook van de consistentie en excellentie die ingebed zijn in de productie van Marcel.

Prijzen:

2024: Goud bij Michelangelo Awards Zuid-Afrika
2024: Goud bij de World Liqueur Awards
2024: Goud bij de IWSC Awards
2022: Eervolle vermelding bij de Spirits Business Awards

Marcel: Waar Traditie Innovatie Ontmoet

Marcel belichaamt een toewijding aan smaakinnovatie en biedt een onderscheidende smaakreis die de rijkdom van marsepein, subtiele nootachtige ondertonen en delicate noten van sinaasappelsnoepjes combineert. De unieke essentie verheugt niet alleen het gehemelte afzonderlijk, maar verbetert ook cocktails, met een vleugje verfijning en elegantie.

Met een gladde textuur en diepte brengt Marcel subtiele veranderingen aan in klassieke cocktails, waardoor een verfijnde en fluweelzachte essentie ontstaat. Het balanceert smaken, wat elke slok een subtiele verfijning geeft.

Marcel in Cocktails Gebruiken

Met Marcel krijgen samengestelde cocktails een nog eleganter samenspel van smaken, met de ambitie om bij te dragen aan de subtiele elegantie die enthousiastelingen en mixologen nastreven, die de cocktailervaring opnieuw willen definiëren.

Veelzijdigheid in Mixologie: Het unieke smaakprofiel en vakmanschap van Marcel maken het een gewild ingrediënt in de mixologie.

Klassieke Cocktails Interpreteren: Bartenders en mixologen ontdekken dat het opnemen van Marcel in klassieke cocktails een extra laag complexiteit aan hun drankjes toevoegt.

Handtekening Cocktails Maken: De veelzijdigheid van Marcel schittert bij het creëren van signatuurcocktails. Mixologen, geïnspireerd door de unieke smaak, ontwikkelen unieke creaties die het complexe smaakprofiel benadrukken.

Consistentie en Kwaliteitsgarantie:

Marcel is trots op een onwrikbare consistentie en de hoogste kwaliteitsnormen, waardoor elke fles een uitzonderlijke smaakervaring biedt aan consumenten.

Nauwgezet Vakmanschap

Marcel belichaamt nauwgezet vakmanschap en een streven naar uitmuntendheid zonder concessies te doen aan duurzaamheid of kwaliteit. Hoewel de specifieke ingrediënten een goed bewaard geheim blijven, getuigt de bekroonde geschiedenis van de distilleerderij, gemarkeerd door talrijke gouden medailles, van de superieure kwaliteit en het vakmanschap in elke batch.

Precieze Technieken: Door gebruik te maken van nauwkeurige distillatietechnieken en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, bereikt Marcel een perfecte balans van smaken en aroma’s. Deze technieken, verfijnd door de jaren heen, zijn essentieel om het consistente en onderscheidende profiel te behouden dat synoniem is geworden met Marcel.

Milieuvriendelijke Productiepraktijken

Achter de smaak van Marcel schuilt een bewust streven naar milieuduurzaamheid. De distilleerderij werkt met een geavanceerd koelsysteem dat op ingenieuze wijze regenwater gebruikt, waarmee ongeveer 100.000 liter zoet water en afvalwater per operationele week tijdens de volledige productie wordt bespaard. Bovendien wordt Marcel geproduceerd op een CO²-neutrale manier, waarbij 100% biogas wordt gebruikt voor verwarming.

Het distillatieproces maximaliseert de efficiëntie door gebruik te maken van restwarmte van gebruikte materialen, wat bijdraagt aan de productie van warm water, verwarming en zelfs de algehele efficiëntie van de regeneratie van geothermische warmte verbetert. Het streven naar duurzaamheid gaat verder met verpakking en transport, waarbij herbruikbare containers worden gebruikt zonder overmatige verpakking.

Marcel’s inzet om onwrikbare consistentie te handhaven, traditioneel vakmanschap te combineren met innovatieve technieken, en strikte kwaliteitscontroles na te leven, onderstreept zijn toewijding om bij elke schenking een uitzonderlijk en uniform product te leveren.

Wat is de toekomst?

Met een blik op de toekomst voorziet ‘Marcel’ uitbreiding – varianten zoals Rum en Tequila, die elk hun eigen unieke smaakprofiel weerspiegelen. Deze toekomstige creaties hebben als doel om de wereld van sterke dranken opnieuw te definiëren, waarbij het gedurfde en inventieve karakter van Marcel centraal staat.

Nieuws

95/100 punten b

95/100 punten

Marcel Gin Liqueur is opnieuw bekroond met een gouden medaille, deze keer op de International Wine and Spirits Competition (IWSC)!

Lees meer »

Vacatures

Partenaire commercial pour une liqueur de gin médaillée

Business partner voor Marcel

‘Marcel’ is op zoek naar een business partner. We zijn op zoek naar een ervaren persoon in de drankenindustrie met sterke zakelijke en organisatorische vaardigheden. Dit is een unieke kans voor iemand die bereid is om te investeren, risico’s te nemen en een centrale rol te spelen in de groei van ons merk. In ruil voor je investering krijg je aandelen in het bedrijf. Als je gepassioneerd bent door sterke dranken en de expertise hebt om ons succes te stimuleren, dan horen we graag van je. Enkel serieuze sollicitaties.

www.marcel-gin.com

Vacatureadvertenties bekijken »

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top