The Java Coffee Company

Product delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Beschrijving

JAVA Koffie wil het jou makkelijker maken om duurzame keuzes te maken. Zodat jij niet alleen vandaag kiest voor de lekkerste koffie, maar ook morgen.

Deze Colombia biedt je een gebalanceerde origine koffie met milde aciditeit, lichte chocoladetoetsen en zachte nutty tonen in de achtergrond.

In het noorden van Colombia ligt de regio Sierra Nevada de Santa Marta, waar de inheemse gemeenschap Arhuaca deze uitstekende koffie produceert.

De hoogten waarop ze deze koffie verbouwen, bieden de ideale omstandigheden voor de langzame rijping van de koffiebessen. Dat resulteert in een betere ontwikkeling van smaak en aroma.

De ANEI-coöperatieve, opgericht door de inheemse Arhuaca-vrouw Aurora María Izquierdo uit de Yewrwa-gemeenschap in 1995, is een opvallend voorbeeld van empowerment en duurzame ontwikkeling binnen inheemse gemeenschappen.

Deze coöperatie heeft een duidelijke focus op het produceren van hoogwaardige koffie en streeft naar Fairtrade-praktijken om eerlijke beloningen te bieden aan haar leden.

Om de hoogste kwaliteit koffie te verkrijgen, richt deze Fairtrade coöperatieve richt zich op het verhogen van de productiviteit en verbeteren van de procedures, onderandere door training en ondersteuning voor:
verbeteren van landbouwtechnieken, implementeren van efficiëntere oogst- en verwerkingsprocessen, verbetering van procedures, bv. logistiek, kwaliteitscontrole en certificering, waarborgen van eerlijke handelspraktijken en duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen.

Deze nieuwe origine koffie in bonen en gemalen wordt duurzaam geteeld en klimaatneutraal geproduceerd.

Hij is niet alleen uniek in smaak, maar ook in duurzaamheid. Hij is maar liefst driedubbel gecertifieerd. Hoezo? De koffie werd geproduceerd in samenwerking met Fairtrade, het Europees Bio label én CO2-neutraal gebrand.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top