Door Club Prosper Montagné
De vzw Club Prosper Montagné organiseert dit jaar al voor de 72ste maal dit veeleisend meesterschapsconcours. De wedstrijd wist zich in de loop der jaren in culinaire middens een stevige reputatie aan te meten. Als je de palmareslijst erop naslaat, ontdek je tal van chefs van de Belgische topgastronomie, die uitstekend scoren in de Michelin- en Gault&Millau-gidsen. De wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ is dan ook een goede graadmeter voor aanstormend jong talent.
Vijf finalisten strijden op 17 november voor de titel “Eerste Kok van België 2025”. In de wedstrijdboxen zullen ze drie gerechten bereiden:
- Pijlinktvis met algenflan en een kreeftvinaigrette
- Gerijpte Belgische varkensrug met gevulde kool en saus naar keuze
- Crêpe soufflée met citrusvruchten
Voor deze editie heeft Tim Boury, chef van het gelijknamige driesterrenrestaurant in Roeselare, het ambassadeurschap aanvaard.