Praktische informatie

Starten in de horeca. Laat je droom niet eindigen in een nachtmerrie.

Door Horeca Vlaanderen

Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap reeds gezet, maar zit je nog met een aantal vragen? Dan kan Horeca Vlaanderen helpen!

Hun startersopleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijg je een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen:

•    De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen.

•    De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap.

•    De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds.

•    Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?

•    De do’s-and-don’ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen.

•    Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel.

•    Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten.

Docent Filip Nicasi heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca.

Deel op:

Scroll naar top