Praktische informatie

Best Sommelier of Belgium

Door de Gilde van de Sommeliers

De nationale wedstrijd ‘Best Sommelier of Belgium’ wordt sinds 1960 jaarlijks georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde, lid van ASI (Association Sommellerie Internationale). De Gilde stond mee aan de wieg van het internationale sommelierverhaal en heeft nog steeds een voortrekkersrol op internationaal gebied.

Met deze wedstrijd trachten ze een zo hoog mogelijk niveau van Belgische sommeliers aan te trekken en ze op nationaal, Europees en mondiaal niveau te brengen. De winnaar mag namelijk daarna ook deelnemen aan de preselecties van de internationale wedstrijden.

Om te kunnen deelnemen aan ‘Best Sommelier of Belgium’ die je al professioneel sommelier aan de slag te zijn op Belgisch grondgebied. De finale bestaat uit verschillende praktische en mondelinge proeven. Een speciale jury, samengesteld uit bekende personen uit de restaurant- en hotelsector, de wijnbouw, het onderwijs en de vakpers, zullen aandacht besteden aan de houding, de attitudes en aan de commerciële en relationele vaardigheden van de kandidaten.

Deel op:

Scroll naar top