Herbruikbare oplossingen voor de horeca
Op maandag 18 november organiseert Fost Plus in samenwerking met de OVAM een studienamiddag over het gebruik van herbruikbaar eetgerei in de horeca. Tijdens deze conferentie informeren ze over de wettelijke en praktische aspecten betreffende de inzet van herbruikbaar cateringmateriaal. Denk aan beschikbare herbruikbare verpakkingen, wasfaciliteiten, digitale retoursystemen, logistieke oplossingen enz.
Aan de hand van verschillende getuigenissen van horeca uitbaters die al aan de slag zijn gegaan met herbruikbare verpakkingen willen ze aantonen dat – hoewel er flink wat uitdagingen zijn – werken met herbruikbaar cateringmateriaal toch mogelijk is en loont.
Deze studienamiddag kadert binnen de Green Deal Anders Verpakt, het initiatief tussen de Vlaamse overheid en bedrijven om het aantal eenmalige verpakkingen terug te dringen.
Programma
13u30 – 14u00: ontvangst met koffie
14u00 – 14u10: Preventie en hergebruiksystemen als sleutel om een circulaire verpakkingseconomie te realiseren
Steven Boussemaere, Director Innovation & Business Development | Fost Plus
14u10 – 14u30: Wetgeving nu, in de toekomst en oplossingen voor vandaag
Sarah Risch, Team Lokaal Materialenbeheer | OVAM
Hélène Snyers, Reuse Advisor | Fost Plus
Emmy Van Daele, Campaign- and projectcoördinator | Mission Reuse
14u30 – 15u30: Herbruikbare verpakkingen voor take-away en delivery: innovatieve systemen en inspirerende best practices
An Op de Beeck, Algemeen Coördinator komida | Universiteit Antwerpen
Wim Ballieu, Oprichter | Balls&Glory
Omar Aberkane, Zaakvoerder | Kingslize Pizza
Jelle Lissens, Food & Beverage Manager | Harvest Hospitality (Bavet & Oats Day Long)
15u30 – 16u00: Panelgesprek: Overschakelen naar hergebruik: hoe kunnen we dit bereiken?
Matthias De Caluwe, CEO | Horeca Vlaanderen
Werner Annaert, Administrateur-generaal | OVAM
Prof.dr. Els Du Bois, REuseLab | Universiteit Antwerpen
Steven Boussemaere, Director Innovation & Business Development | Fost Plus
16u00 – 16u30: Netwerkmoment met een drankje
Registratie
Inschrijven voor deze infosessie kan via deze link.