Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or wordt om de 2 jaar georganiseerd.
Tijdens de openingsdag van Horeca Expo wordt de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in 2022 en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2023).
De 5 finalisten voor de nationale selectie zijn:
- Therance Dalpez – Chalet de la Forêt
- Diego De Baets – Atelier D & Lunchbar Catch
- Archibald de Prince – La Distillerie Bourlingster
- Benjamin Fontaine – L’Innatendu
- Sam Van Houcke – Maste, Gent
De thema’s waarmee gewerkt moet worden:
- Hartig groentengerecht
- Konijn in combinatie met seafood
De kandidaten krijgen hiervoor 5.35 uren de tijd.
In aanloop naar de Europese en wereldfinale wordt de Belgische winnaar bijgestaan door het coaching team met Nick Bril, David Martin & Lode De Roover.
De wedstrijd is vrij toegankelijk voor de bezoekers van Horeca Expo.