Praktische informatie

Gelato Challenge Professionals

Horeca Expo wordt het strijdtoneel voor de beste Belgische ijsmaker. Wegens succes organiseert Carpigiani Ambachtelijk Benelux ook dit jaar de Belgische Gelato wedstrijd voor professionals op de beurs. Deze wedstrijd is de voorronde voor de Europese finales, en de daarop volgende wereldtitel.

Tijdens de competitie draaien de deelnemers een eigen receptuur. Iedere deelnemer neemt zijn/haar mix zelf mee en draait deze af op de stand van Carpigiani.

De hoeveelheid die afgedraaid moet worden bedraagt 5 liter. Iedere deelnemer vult 1 liter af in een aparte ijsdoos voor de vakjury. Met de overige 4 liter wordt een mooie ijsbak opgemaakt voor de ijsvitrine. Hierbij zijn presentatie, smaak en textuur zeer belangrijk.

De vakjury beoordeelt vooral het ijs, maar neemt ook de presentatie in acht.

De prijsuitreiking is om 18u voorzien.

Deel op:

Scroll naar top