Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
21 Resultaten
food non food
20 november, Masterclasses

Masterclass by Gault&Millau x combinatie met Oostenrijkse wijnen i.s.m. WineWise

WineWise presenteert bij deze Masterclass Oostenrijkse Ortswein, Gebiedtswein en een single vineyard. Daarnaast heb je de kans om zo”n 20-tal  DAC klassiekers op een rij te proeven. Filip Claeys, De Jonkman (18/20 Gault&Millau) zal een koude bereiding van Belgische oester en een warme bereiding van een Noordzeevis demonsteren. De presentatie wordt in goede banen geleid door

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses

NorthSeaChefs present Alex Verhoeven – restaurant Hert * x WineWise

Tijdens de Masterclass van chef Alex Verhoeven leert u meer over de veelzijdigheid van verse noordzeekrab. Een gerecht op basis van de bouillon van de krab, olie van de krab, krabbenvlees, wasabi, sesam en Royal Belgian Caviar. Alex Verhoeven is chef van Hert in Turnhout. Deze kokende ondernemer werd sinds dit jaar bekroont met 1

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Kapittel O’de Flander

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 20 november zijn 30ste Kapittel. Op deze editie lauwert de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever. Deze 30ste editie vindt plaats met twee jaartjes vertraging omwille van corona. Alle reeds eerder geïntroniseerde

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Starten in de horeca

Starten in de horeca Laat je droom niet eindigen in een nachtmerrie door Filip Nicasi Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap reeds gezet, maar zit je nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij je helpen! Deze opleiding is niet louter gericht

Lees meer »
Eerste Kok van België - Prijs Prosper Montagné
20 november, Competition & Demonstration Kitchen

Eerste Kok van België – Prijs Prosper Montagné

Al zeven decennia is de wedstrijd ‘Eerste Kok van België’, die jaarlijks door Club Prosper Montagné wordt georganiseerd, een vaste waarde in ons culinair landschap. Wie de palmareslijst erop naslaat, ontdekt tal van iconische namen, topvertegenwoordigers van de Belgische gastronomie en aanstormend culinair talent”, zei voorzitter Robert Van Landeghem. “Het doet ons veel plezier dat

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Wat dacht je van een heerlijk wolkje plantaardig in je koffie? – Alpro

Was het die eerste slok van een sojaccino in één van je favoriete koffiebars die je smaakpapillen plantaardig deed tintelen? Of misschien is het omdat je jouw steentje wou bijdragen aan de planeet? Goed nieuws! Met Alpro Barista creëer je in een handomdraai de perfecte plantaardige koffie, elke keer opnieuw. Zorg voor een revolutie in

Lees meer »
food non food
20 november, Technology HUB

Verspillingsvrij met data en technologie – Orbisk

Bij Orbisk streven we ernaar om zoveel mogelijk positieve impact te maken. Wij dragen bij aan een duurzame wereld door een innovatieve technologische oplossing te bieden. Onze volledig automatische food waste-monitor stelt horecagelegenheden in staat om hun food waste tot 50% te reduceren, door gebruik te maken van beeldherkenningstechnologie (AI) en de verzamelde data. Dit

Lees meer »
food non food
20 november, Technology HUB

De NOW planningstool, een all-in oplossing om je horecazaak nog efficiënter te laten draaien – NOWJOBS

Zijn er in je bedrijf vaak meer dan 5 bijverdieners op hetzelfde moment aan de slag? Dan kan je gratis gebruik maken van de NOW Planningstool van NOWJOBS De NOW Planningstool is overzichtelijk en 24/7 beschikbaar. Dankzij de koppeling met onze app worden alle bijverdieners die je inplant automatisch voorzien van een contract. Zo heb je

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Kappitel O’de Flander

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 21 november zijn 30ste Kapittel. Op deze editie lauwert de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever. Deze 30ste editie vindt plaats met een jaartje vertraging omwille van corona. Alle reeds eerder geïntroniseerde

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Horeca Academie: omzet genereren met simple tips and tricks

Succes in de horeca begint met gastvrijheid en service. Maar hoe verhoog je je omzet op een klantvriendelijke manier? Het is een vraag die bij heel wat horecaondernemers speelt. Feit blijft dat we in onze sector werken met kleine winstmarges en, ook los van deze coronacrisis, koploper blijven als het aankomt op faillissementen. Je kennis

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Hot and Cold Drinks Inspirations – Viva Sara

Koude en warme dranken op basis van koffie & thee Dhr.Steven Plumridge komt vanuit Bristol een inspirerende masterclass geven wat allemaal mogelijk is. We denken automatisch altijd aan warme bereidingen, maar het kan ook anders……nieuwe trends en technieken.

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Culinaire creativiteit met thee – Kaori

Thee kan net zoals wijn perfect gepaird worden met culinaire gerechten. Meer nog, het zal een harmonie vormen en de smaken verbeteren, waar wijn wel eens je gerecht kan overheersen. Graag introduceer ik verschillende smaken van thee en inspireer jullie met enkele geslaagde combinaties, zoals een bordje kaas of gebak met thee, maar even goed

Lees meer »
food non food
20 november, Technology HUB

Hoe kan je als horecazaak het no-showfenomeen aanpakken – Resengo

Heel wat horecazaken worden geconfronteerd met gasten die een tafel reserveren maar uiteindelijk niet komen opdagen. Dit fenomeen met de naam “no show” is sinds corona steeds meer in opmars. Tijdens deze talk informeert onze BU Director Stefan Potloot je over de acties die je kan ondernemen om no-shows tegen te gaan.

Lees meer »
food non food
20 november, Technology HUB

Elektronisch betalen in 2022: bereid je beter voor met Lightspeed Payments – Lightspeed

Elektronisch en contactloos betalen is niet langer de toekomst, maar het nieuwe normaal. Vanaf volgend jaar wordt het in België zelfs verplicht om minstens één elektronisch betaalmiddel aan te bieden in uw zaak. Om uw transitie te vereenvoudigen, lichten wij verschillende opties toe, leggen we uit hoe Lightspeed Payments u kan helpen en welke voordelen

Lees meer »
20 november, Masterclasses

Noordzeevis, krachtig gecombineerd met Oosterse smaken! by Jan Oudenaert – d’Oude Pastorie

Organised by NorthSeaChefs. Marktverse producten zijn de basis van elk gerecht. We houden ervan lokale producten een twist te geven met oosterse kruiden en smaken. Gember, zwarte look en miso zijn slechts enkele smaakmakers die onze mooie vis begeleiden naar culinaire smaakbommen. Noordzeevis en Vlaamse groenten licht gelakt, gebrand… Gevoel en verbeelding zijn onze leidraad.

Lees meer »
20 november, Competition & Demonstration Kitchen

Nationale Selectie Bocuse d’Or 2021-2023

Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or wordt om de 2 jaar georganiseerd. Tijdens de openingsdag van Horeca Expo wordt de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in 2022 en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2023). De 5 finalisten voor de nationale selectie zijn: Therance Dalpez – Chalet

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Horeca Academie: Foodcost berekening by app

Een duidelijk zicht op de food- en beveragekosten is een must voor elke horecazaak. Gelukkig bestaan er digitale tools die je hiermee helpen. Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke foodcost. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met praktische oefeningen en tips leer je over de waste factor en ga je

Lees meer »
Scroll naar top