Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
17 Resultaten
food non food
24 november, Coffee and Tea Academy

De introductie van the European Speciality Tea Association Chapter Benelux – ESTA

Wat is Esta Benelux De leden komen uit alle hoeken en windstreken van de wereld, uit zo’n 28 verschillende landen, daarmee is the European Speciality Tea Association een echte wereldwijde organisatie! En vanuit de liefde en het enthousiasme en voor thee ontstond het idee om als allereerste het chapter op te richten voor België, Nederland

Lees meer »
food non food
21 november, Coffee and Tea Academy

Latte art met authentieke Indian Chai en verschillende soorten melk drinks – Chalo

Latte art met chai, wie had dat ooit gedacht? Chalo barista Carlos laat je de funky wereld van chai latte ontdekken door de veelzijdigheid van deze unieke, authentieke warme drank in de kijker te zetten. In combinatie met verschillende plantaardige drinks tonen we je verschillende opschuimtechnieken perfect voor in jouw zaak. Go all the way

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Wat dacht je van een heerlijk wolkje plantaardig in je koffie? – Alpro

Was het die eerste slok van een sojaccino in één van je favoriete koffiebars die je smaakpapillen plantaardig deed tintelen? Of misschien is het omdat je jouw steentje wou bijdragen aan de planeet? Goed nieuws! Met Alpro Barista creëer je in een handomdraai de perfecte plantaardige koffie, elke keer opnieuw. Zorg voor een revolutie in

Lees meer »
food non food
23 november, Coffee and Tea Academy

Hot and Cold Drinks Inspirations – Viva Sara

Koude en warme dranken op basis van koffie & thee Dhr.Steven Plumridge komt vanuit Bristol een inspirerende masterclass geven wat allemaal mogelijk is. We denken automatisch altijd aan warme bereidingen, maar het kan ook anders……nieuwe trends en technieken.

Lees meer »
food non food
22 november, Coffee and Tea Academy

Hot and Cold Drinks Inspirations – Viva Sara

Koude en warme dranken op basis van koffie & thee Dhr.Steven Plumridge komt vanuit Bristol een inspirerende masterclass geven wat allemaal mogelijk is. We denken automatisch altijd aan warme bereidingen, maar het kan ook anders……nieuwe trends en technieken.

Lees meer »
food non food
21 november, Coffee and Tea Academy

Hot and Cold Drinks Inspirations – Viva Sara

Koude en warme dranken op basis van koffie & thee Dhr.Steven Plumridge komt vanuit Bristol een inspirerende masterclass geven wat allemaal mogelijk is. We denken automatisch altijd aan warme bereidingen, maar het kan ook anders……nieuwe trends en technieken.

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Hot and Cold Drinks Inspirations – Viva Sara

Koude en warme dranken op basis van koffie & thee Dhr.Steven Plumridge komt vanuit Bristol een inspirerende masterclass geven wat allemaal mogelijk is. We denken automatisch altijd aan warme bereidingen, maar het kan ook anders……nieuwe trends en technieken.

Lees meer »
food non food
22 november, Coffee and Tea Academy

Convenience desserts met bijpassende dranken – Didess

Het dessert is een belangrijke afsluiter van de maaltijd, waar vaak te weinig aandacht aan wordt gegeven. Met deze demo willen we u prikkelen om op een eenvoudige manier, met behulp van convenience dessertoplossingen, de meest creatieve desserts te serveren. Bijpassende dranken maken de  beleving aan tafel nog groter. We maken ook enkele desserts zonder

Lees meer »
food non food
23 november, Coffee and Tea Academy

Hoe de samenstelling van het water het visuele, de kwaliteit en de smaak van de thee zal bepalen – Pentair Water Belgium

Ons kraantjes water is niet meer zoals 10 jaar geleden. Tijdens de lezing zal er “specialty tea” gezet worden, voorbeelden van fruit extractie en finaal aangevuld met een origineel special brew “thee biertje”, alles ter degustatie.   Ronny Billemon  –  WQA Master Water Specialist SCAE Barista Prof. – Gold Cup Brew Master  Prof. SCAE AST

Lees meer »
food non food
21 november, Coffee and Tea Academy

Verhoog uw zomer menukaart en terras rendement – Juice Solutions

Homemade Ice Tea – simpele bereiding, optimale marge IJskoffie en Frappé varianten voor een uniek zomermenu De nieuwste trends in Freakshakes   Presentatie door Kevin Walsh – Commercieel Directeur Juice Solutions International Oery Nidam – Algemeen Directeur Juice Solutions International

Lees meer »
food non food
23 november, Coffee and Tea Academy

Upgrade your life with Kombucha – Selia en Scob

Als pas afgestudeerde Bio-Ingenieur ben ik begonnen met een startup dat draait rond het brouwen en commercialiseren van een alcoholarme aperitief op basis van kombucha, genaamd Selia&Scob. Hiermee wil ik mensen die geen of weinig alcohol drinken een smaakvol, gezond én vernieuwend alternatief aanbieden. Op deze manier kunnen ook zij meegenieten met de rest van

Lees meer »
food non food
23 november, Coffee and Tea Academy

Your Personal Coffee – Buizerd en Saars

Koffiebranden op maat van de klant. Als erkend ambachtsman gaan we samen met u op zoek naar de koffie die het best bij uw zaak past. Het profiel dat wordt samengesteld is uniek en exclusief voor u. Uw koffieprofiel, exclusief voor uw zaak Hoort bij het dessert van uw menu eerder een koffie met een smakenpalet

Lees meer »
food non food
22 november, Coffee and Tea Academy

The Future of Coffee – Caffènation

What is the future of coffee? Hoe ziet je toekomstige cappuccino er uit? Hoe proeft het kopje filterkoffie van de toekomst? Welke zijn de nieuwste koffieapparaten en -hulpmiddelen op de markt? Welke trends moet ik volgen, en welke technieken toepassen, om met mijn horecazaak klaar te zijn voor het betere koffiewerk de volgende jaren?  

Lees meer »
food non food
21 november, Coffee and Tea Academy

Thee en zoet – Kaori

Thee en dessert voelt natuurlijk aan als een perfecte combo. Doe je dit met de juiste kennis van zaken, dan sublimeert thee ook de talrijke aspecten van zoete nagerechten. Ik verras je graag door een assortiment aan zoetigheden te combineren met aangepaste theeën uit de mooiste culturen van deze wereld: China, Japan en Sri Lanka. Je ontdekt verschillende soorten thee: umami,

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Culinaire creativiteit met thee – Kaori

Thee kan net zoals wijn perfect gepaird worden met culinaire gerechten. Meer nog, het zal een harmonie vormen en de smaken verbeteren, waar wijn wel eens je gerecht kan overheersen. Graag introduceer ik verschillende smaken van thee en inspireer jullie met enkele geslaagde combinaties, zoals een bordje kaas of gebak met thee, maar even goed

Lees meer »
Scroll naar top