Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
27 Resultaten
food non food
21 november, Masterclasses

Sherry Cocktails presented by Bartender Andres Claeys

Sherry leent zich ook goed om er cocktails van te maken. Bartender Andres Claeys (Tapabar – Antwerpen) maakt 3 cocktails, één met sherry stijl onder flor, één met oxydative stijl sherry en één met Pedro Ximenez. Zeker de moeite waard om hem aan het werk te zien en de cocktails te proeven. Inschrijven voor deze

Lees meer »
food non food
21 november, Masterclasses

Horeca Forma presents Humus x Hortense: zero-waste mocktailpairing

Wie vol overgave binnenstapt in de wereld van non-alcoholische arrangementen, zal zich voelen als Alice in Wonderland: overdonderd, verbaasd, verwonderd. Tenzij je naam Caroline Baerten is. Of Nicolas Decloedt. Samen runnen ze het plantbased restaurant Humus x Hortense in Brussel. In hun duurzame en zero-waste filosofie, speelt botanische mixologie een essentiële rol. Ongebruikte kruiden en

Lees meer »
food non food
22 november, Masterclasses

Masterclass by Gault&Millau x WineWise

“Old Vines from down-under”: De rijke wijn- en wijnbouwgeschiedenis van Australië gaat terug tot het begin van de 19e eeuw, en het land heeft enkele van de oudste wijnstokken ter wereld, geteeld in enkele van de oudste geologische en meest complexe terroirs ter wereld. Sommige van de gekoesterde wijnstokken van het land zijn zelfs meer

Lees meer »
food non food
23 november, Masterclasses

Masterclass AOP Duché D’Uzès x Truffels

De Rhône-streek is een uitgelezen gebied om winterse lekkernijen te proeven en te ontdekken. In deze uitzonderlijke masterclass wordt er zowel gefocust op de sensoriële ervaring als de gastronomische mogelijkheden van AOC Duché D’Uzès. Hierbij ontdekken we harmonieuze food & wine pairings met “le diamant noir”, de truffel uit de Rhône-streek. Sommelier Jasper Van Papeghem bespreekt

Lees meer »
food non food
23 november, Masterclasses

NorthSeaChefs present Lien Vandeputte – restaurant Réliva x WineWise

Gerookte/gebrande hondshaai – gefermenteerde yacon – bierjus ~ Lien Vandeputte | restaurant Réliva Lien Vandeputte, lady chef en eigenaar van restaurant Réliva, kookt een persoonlijke en lichte keuken vol emotie en met respect voor elk ingrediënt. Haar passie voor groenten en kruiden vindt zijn oorsprong in haar kindertijd op de boerderijen van haar grootouders waar

Lees meer »
food non food
23 november, Masterclasses

Timon Michiels – Carcasse x Alto Adige wijnen

De Alto adige wijnen rijpen te midden van een spectaculair berglandschap. De wijnbouw strekt zich uit van de terrasvormige hellingen aan de voet van de Alpentoppen tot wijngaarden in een mediterraan achtig landschap. Het veelzijdige terrein maakt de ideale groeiomstandigheden mogelijk voor een groot aantal druivensoorten. Bij de teelt en vinificatie van hun wijnen putten

Lees meer »
food non food
22 november, Masterclasses

Boer Olivier met de chef van Golden Gai x WineWise

Wat bijhorende wijnen betreft, gaat WineWise op dinsdag down-under en zetten ze  de Australische wijnen in de kijker. Er worden twee masterclasses aangeboden. Eén met Australische Chardonnay toppers, om de regionaliteit en de verschillende stijlen te tonen. En een masterclass met wijnen van “old vines”, waar Australië bekend om staat. Daarnaast wordt het educatieve platform

Lees meer »
food non food
22 november, Masterclasses

NorthSeaChefs present Glenn Verhasselt – restaurant Sir Kwinten * x WineWise

Aan de slag met de vis van het jaar: grijze garnaal ‘chawanmushi’ ~ Glenn Verhasselt | restaurant Sir Kwinten * | Gault&Millau 16,5/20 Glenn Verhasselt zal tijdens zijn masterclass een bereiding maken met de vis van het jaar: grijze garnaal. Onze kaviaar uit de Noordzee zal gecombineerd worden met butternut en beurre noisette. Glenn Verhasselt

Lees meer »
food non food
22 november, Masterclasses

Masterclass by Gault&Millau x WineWise

Wat bijhorende wijnen betreft, gaat WineWise op dinsdag down-under en zetten ze  de Australische wijnen in de kijker. Er worden twee masterclasses aangeboden. Eén met Australische Chardonnay toppers, om de regionaliteit en de verschillende stijlen te tonen. En een masterclass met wijnen van “old vines”, waar Australië bekend om staat. Daarnaast wordt het educatieve platform

Lees meer »
food non food
21 november, Masterclasses

Masterclass sherry by WineWise x Royal Belgian Caviar

WineWise voorziet tijdens deze Masterclass een pairing met Sherry. Jerez, of Sherry is al lang geen drankje voor de grootouders meer. Deze versterkte wijnstijl uit het zuiden van Spanje bestaat in verschillende stijlen van droog naar mierzoet. We bekijken samen welke hapjes van NorthSeaChefs en Gaul&Millau het beste samengaan met de Sherry wijnen. Heb je

Lees meer »
food non food
21 november, Masterclasses

NorthSeaChefs present Jo Grootaers – restaurant Altermezzo*

Niet krap met de Noordzeekrab ~ Jo Grootaers | restaurant Altermezzo * | Gault&Millau 16,5/20 Tijdens deze Masterclass zal Jo een gerecht bereiden rond verse Noordzeekrab. Begeleid met algen uit de Noordzee en een dashi gemaakt van algen en geroosterde krab. Als verfrissende toets verwerkt hij er ook citrus in samen met krokante koolrabi. Jo

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses

Masterclass by Gault&Millau x combinatie met Oostenrijkse wijnen i.s.m. WineWise

WineWise presenteert bij deze Masterclass Oostenrijkse Ortswein, Gebiedtswein en een single vineyard. Daarnaast heb je de kans om zo”n 20-tal  DAC klassiekers op een rij te proeven. Filip Claeys, De Jonkman (18/20 Gault&Millau) zal een koude bereiding van Belgische oester en een warme bereiding van een Noordzeevis demonsteren. De presentatie wordt in goede banen geleid door

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses

NorthSeaChefs present Alex Verhoeven – restaurant Hert * x WineWise

Tijdens de Masterclass van chef Alex Verhoeven leert u meer over de veelzijdigheid van verse noordzeekrab. Een gerecht op basis van de bouillon van de krab, olie van de krab, krabbenvlees, wasabi, sesam en Royal Belgian Caviar. Alex Verhoeven is chef van Hert in Turnhout. Deze kokende ondernemer werd sinds dit jaar bekroont met 1

Lees meer »
23 november, Masterclasses

Masterclass Thijs Vervloet by GaultMillau

Restaurant Colette van Thijs Vervloet staat in de GaultMillau Gids genoteerd met 16/20 en heeft een Michelinster op zak. Tijdens deze Masterclass maakt hij een bereiding met oesters en coquilles.

Lees meer »
23 november, Masterclasses

Noordzeegroenten en Noordzeeschelpen met Japanse smaken by Lieven Lootens – ‘t Aards Paradijs

Organised by NorhtSeaChefs. Lieven Lootens is chef van ’t Aards Paradijs in Merendree. De gasten worden er op hoog gastronomisch niveau verwend met de creatieve gerechten van Lieven. Groenten spelen daarin de hoofdrol, wat de chef drie jaar geleden de titel van ‘Groentenkok van het jaar’ opleverde. Het ene moment voelt hij zich ambachtsman, het

Lees meer »
22 november, Masterclasses

Zeebarbeel, de vis met de baard by Jo Grootaers – Altermezzo

Organised by NorthSeaChefs. Gepassioneerd door de mooiste vissen uit onze eigen Noordzee probeert Jo steeds cratief aan de slag gaan en het beste uit de vis te halen. Éen van de lievelingsvissen is dan ook de zeebarbeel, de vis met de baard. Bent u ook benieuwd wat voor leuks hij hiermee zal doen ? Kom

Lees meer »
food non food
22 november, Masterclasses

Plantaardige gastronomie by Pieter-Jan Lint

Chefkok Pieter-Jan Lint heeft een passie voor plantaardige voeding en duurzame gastronomie. Hij focust op waardevolle alternatieve producten voor vlees, vis, eieren en zuivel. Tijdens deze masterclass krijg je tips & tricks om vegan gerechten naar een culinair niveau te tillen. Aan de hand van 1 hoofdgerecht en 1 dessert deelt chef Pieter-Jan zijn visie op

Lees meer »
21 november, Masterclasses

Zeebarbeel in ‘t zwart by Gilles Bogaert – Bar Bask

Organised by NorthSeaChefs. NorthSeaChef Gilles Bogaert vertoeft tegenwoordig achter de grill van Bar Bask, de nieuwste en heetste plek van Gent. En deze Baskisch geïnspireerde keuken is op z’n lijf geschreven! Baskenland is namelijk dé plaats waar Gilles z’n liefde voor vis, pure producten & grill heeft ontwikkeld. Pure gerechten met weinig ingrediënten primeren voor

Lees meer »
food non food
21 november, Masterclasses

De opmars van wieren en algen by Donald Deschagt

Zeewier en zeegroenten zijn lekker, gezond en goed voor de planeet. Steeds meer topchefs zetten ze in als smaakmakers en als vervanging voor zout, vis of vlees. Je kan ze ook verwerken in kazen, charcuterie, chocolade, gin, brood, …. Hoe je dat aanpakt? Daar weet seaweedchef Donald Deschagt alles van. Tijdens deze masterclass laat hij

Lees meer »
20 november, Masterclasses

Noordzeevis, krachtig gecombineerd met Oosterse smaken! by Jan Oudenaert – d’Oude Pastorie

Organised by NorthSeaChefs. Marktverse producten zijn de basis van elk gerecht. We houden ervan lokale producten een twist te geven met oosterse kruiden en smaken. Gember, zwarte look en miso zijn slechts enkele smaakmakers die onze mooie vis begeleiden naar culinaire smaakbommen. Noordzeevis en Vlaamse groenten licht gelakt, gebrand… Gevoel en verbeelding zijn onze leidraad.

Lees meer »
food non food
23 november, Masterclasses

Gastronomisch koken met groenten – Nicolas Decloedt

Nicolas Decloedt – Humus x Hortense (Gault&Millau 14,5/20) Het gaat hard voor Nicolas Decloedt. De Groentechef van het jaar kan nu ook zeggen dat het beste veganistisch restaurant ter wereld van hem is. Want dat is wat zijn Humus x Hortense is volgens de jury van We’re Smart. De drijfveer van de eigenzinnige chef? Die

Lees meer »
Scroll naar top