Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
20 Resultaten
food non food
20 november, Seminars and Events

Horeca Academie: Foodcost berekening by app

Een duidelijk zicht op de food- en beveragekosten is een must voor elke horecazaak. Gelukkig bestaan er digitale tools die je hiermee helpen. Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke foodcost. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met praktische oefeningen en tips leer je over de waste factor en ga je

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Horeca Academie: omzet genereren met simple tips and tricks

Succes in de horeca begint met gastvrijheid en service. Maar hoe verhoog je je omzet op een klantvriendelijke manier? Het is een vraag die bij heel wat horecaondernemers speelt. Feit blijft dat we in onze sector werken met kleine winstmarges en, ook los van deze coronacrisis, koploper blijven als het aankomt op faillissementen. Je kennis

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Kappitel O’de Flander

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 21 november zijn 30ste Kapittel. Op deze editie lauwert de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever. Deze 30ste editie vindt plaats met een jaartje vertraging omwille van corona. Alle reeds eerder geïntroniseerde

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Horeca Academie: allergenen in de horeca

Zoals je weet voert het FAVV elk jaar controles uit op de voedselveiligheid in de horecasector. Sinds januari 2018 heeft het FAVV de controles versterkt. Je kan dus maar beter goed geïnformeerd zijn. Horeca Vlaanderen ijverde voor het verkrijgen van een uitzondering op de Europese regelgeving, waardoor ondernemers de informatie mondeling mogen meedelen in plaats

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Brussels Beer Challenge

De prijsuitreiking van de tiende editie van de Brussels Beer Challenge. De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur.  De eerste editie van de Brussels

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Horeca Academie : leren onderhandelen, een meerwaarde voor jouw horecazaak

Altijd al beter willen worden in onderhandelen? Nu is het moment op deze skill bij te schaven! In deze sessie van ongeveer 40 minuten toont Filip je de verschillende onderhandelingsstijlen. Hij zal je leren hoe je je het best voorbereid op een onderhandelingsgesprek. Bovendien krijg je concrete tips om de onderhandeling in goede banen te

Lees meer »
22 november, Seminars and Events

Nationaal Foodservice Congres

FOODSERVICE RESTART! De Belgische foodservicemarkt ontwaakt uit de donkerste nachtmerrie van de afgelopen decennia. Ondernemers en bedrijven hebben weer zin om er vol tegenaan te gaan. Maar, na het vechten, komt overleven… Hoe kijken we naar de horeca, catering en gemaksmarkt van de toekomst? Waar zitten de nieuwe groeikansen? En hoe kunnen ondernemers, grossiers en

Lees meer »
food non food
22 november, Seminars and Events

Horeca Academie : foodcost berekening by app

Een duidelijk zicht op de food- en beveragekosten is een must voor elke horecazaak. Gelukkig bestaan er digitale tools die je hiermee helpen. Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke foodcost. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met praktische oefeningen en tips leer je over de waste factor en ga je

Lees meer »
22 november, Seminars and Events

Horeca Academie : beverage cost berekening

Een duidelijk zicht op de food- en beveragekosten is een must voor elke horecazaak. Gelukkig bestaan er digitale tools die je hiermee helpen. Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke foodcost. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met praktische oefeningen en tips leer je over de waste factor en ga je

Lees meer »
23 november, Seminars and Events

Horeca Academie: op naar een duurzame horeca + InnoChef Trendtour

De overschakeling naar een duurzame horeca wordt voor de horecaondernemer zonder twijfel de meest winstgevende uitdaging. Tenminste, als we het gestructureerd aanpakken. Als je dit doet, dan kan je meer geld verdienen door minder te werken! Duurzaamheid is zonder twijfel de meest hot topic in de hedendaagse maatschappij. Wij als horecaondernemers worden daarbij met de

Lees meer »
food non food
23 november, Seminars and Events

InnoChef Trendtour

Flanders’ FOOD en Horeca Vlaanderen slaan de handen in elkaar om de horeca-uitbater een leerrijk extraatje aan te bieden op Horeca Expo. Aansluitend worden al je zintuigen ondergedompeld in de laatste nieuwe trends. Flanders’ FOOD neemt je mee op trendtour doorheen de beurs. We maken een stop bij 5 innovatieve leveranciers die met de nieuwste

Lees meer »
23 november, Seminars and Events

Horeca Academie: generatie Z bereiken via TikTok

TikTok groeide het afgelopen jaar uit tot een volwaardig socialmediaplatform dat ook in België helemaal ingeburgerd raakte. Dat TikTok enkel gekke dansjes zijn voor Gen Z is een fabeltje dat we met deze workshop graag de wereld uit helpen. Tijdens deze sessie krijg je: de voor- en nadelen van het platform, wie je er kan

Lees meer »
food non food
24 november, Seminars and Events

Grootkeukenstudiedag

GROOTKEUKEN EN VENDING: EEN PERFECT KOPPEL? Al enkele jaren zijn automaten niet meer uit het straatbeeld weg te denken, maar ook in bedrijven en in de zorg hebben ze hun plaats veroverd. Hoe de evolutie en de technologie is versneld in de voorbije jaren, alsook wat de voordelen zijn om deze service als een essentieel

Lees meer »
24 november, Seminars and Events

Horeca Academie: starten in de horeca

Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap reeds gezet, maar zit je nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij je helpen! Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijg je

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Starten in de horeca

Starten in de horeca Laat je droom niet eindigen in een nachtmerrie door Filip Nicasi Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap reeds gezet, maar zit je nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij je helpen! Deze opleiding is niet louter gericht

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Kapittel O’de Flander

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 20 november zijn 30ste Kapittel. Op deze editie lauwert de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever. Deze 30ste editie vindt plaats met twee jaartjes vertraging omwille van corona. Alle reeds eerder geïntroniseerde

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Brussels Beer Challenge

De prijsuitreiking van de elfde editie van de Brussels Beer Challenge. De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur.  De eerste editie van de Brussels

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events, Technology HUB

Dagstart Horeca Expo 2022

In de Dagstart delen we onze inzichten over e-commerce. In de aankomende jaargesprekken tussen fabrikanten en groothandels zal e-commerce een belangrijk onderwerp zijn. Groothandels realiseren meer dan 65% van de omzet via webshops. We geven je inzichten om samen aan de slag te gaan  De volgende onderwerpen komen aan de orde: Inzicht over online gedrag

Lees meer »
Nationaal Foodservice Congres
22 november, Seminars and Events

Nationaal Foodservice Congres

De Foodservicemarkt van de Toekomst. Insights & Inspiration De Belgische foodservicemarkt is bezig aan een ongeziene comeback. Na de coronamiserie scheert de omzet in de horeca en het gemakskanaal hoge toppen. Het jaar 2022 lijkt af te stevenen op een record. Maar het is niet al goud wat blinkt. De sector blijft in woelig economisch

Lees meer »
food non food
23 november, Seminars and Events

Grootkeukenstudiedag

Europa zet in op duurzaamheid, ook in de grootkeukens. Wat doet u al als grootkeukenverantwoordelijke? Misschien nog niet zoveel wegens te duur, te moeilijk, geen idee waar te beginnen, …? Er valt nochtans veel te besparen met duurzaamheid. Schijnbaar kleine inspanningen kunnen grote resultaten opleveren. Jawel, alle kleine beetjes helpen. Meer inzicht in processen geeft

Lees meer »
Scroll naar top