Een uitgebreid randprogramma
Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.
coffee and tea academy
De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.
seminaries en events
Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.
competition & demonstration kitchen
Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.
masterclasses chef +
WINE & SPIRITS
Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.
filter op datum
29 Resultaten
Studiedag voor de cateringsector: Slimme keukens, technologie en data voor de catering van morgen.
Door VVG & NuHCas VVG en NuHCaS nodigen grootkeukenchefs, verantwoordelijken voedingsdienst en facilitair medewerkers van harte uit voor een inspirerend seminarie. Ontdek er hoe technologie en data uw werk kunnen vereenvoudigen en verbeteren door o.a.: Leer hoe met slimme technologie en data het werk vereenvoudigt en geoptimaliseerd kan worden en dit tegelijk ook de tevredenheid
Nationaal Foodservice Congres
Door Foodservice Alliance Naar goede gewoonte organiseert Foodservice Alliance haar Nationaal Foodservice Congres tijdens Horeca Expo. Zoals elk jaar belooft ook deze 16de editie een uniek evenement te worden met boeiende sprekers over de nieuwste ontwikkelingen in foodservice. Daarnaast biedt het volop mogelijkheden om te netwerken met belangrijke spelers in de markt. Om aan de
Nationaal Foodservice Congres
Door Foodservice Alliance Naar goede gewoonte organiseert Foodservice Alliance haar Nationaal Foodservice Congres tijdens Horeca Expo. Zoals elk jaar belooft ook deze 16de editie een uniek evenement te worden met boeiende sprekers over de nieuwste ontwikkelingen in foodservice. Daarnaast biedt het volop mogelijkheden om te netwerken met belangrijke spelers in de markt. Om aan de
Brussels Beer Challenge
Door Becomev SA De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door BeComev (Beer Communications & Events), onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble, opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. Gedurende drie dagen beoordeelt een panel van 95 gerenommeerde internationale juryleden de 1.800 deelnemende
Kapittel O’de Flander
Door O’de Flander De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 17 november zijn 32ste Kapittel. Hier lauwert de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever. Alle reeds eerder geïntroniseerde personen, alle deelnemers aan de cursus Jeneverkenner en de bevriende gastronomische
Slim omgaan met negatieve reviews
Door Horeca Vlaanderen Online reviews beïnvloeden het succes van horecazaken, dus is het belangrijk om hierop gepast te reageren. In de opleiding ‘Slim omgaan met negatieve reviews op sociale media’ biedt Horeca Vlaanderen concrete, gemakkelijk toepasbare tips en tricks over hoe horecaondernemers best ingaan op (online) reviews en hoe ze het aantal positieve beoordelingen snel
Starten in de horeca. Laat je droom niet eindigen in een nachtmerrie.
Door Horeca Vlaanderen Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap reeds gezet, maar zit je nog met een aantal vragen? Dan kan Horeca Vlaanderen helpen! Hun startersopleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips.
Starten in de horeca. Laat je droom niet eindigen in een nachtmerrie.
Door Horeca Vlaanderen Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap reeds gezet, maar zit je nog met een aantal vragen? Dan kan Horeca Vlaanderen helpen! Hun startersopleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips.
Startersopleiding, maak nu uw droom waar!
Een horecazaak starten is een hele uitdaging. Starters staan, nog meer dan andere bedrijven, bloot aan allerhande voorschriften, regels en verplichtingen. Droomt u ervan om ooit een horecazaak te beginnen? Laat dan uw droom niet eindigen in een nachtmerrie en volg de Startersopleiding van de Horeca Academie. Een greep uit de onderwerpen die aan bod
Bocuse d’Or – galadiner
Dit galadiner is op uitnodiging. Voor info en prijzen kan u terecht bij belgium@bocusedor.be. Beperkt aantal plaatsen.
Grootkeukenstudiedag
Waar is de tijd dat iedereen at wat de pot schafte? Ver weg. Tegenwoordig bereiden we eten voor uiteenlopende doelgroepen en daar bovenop ook nog eens gepersonaliseerd. Voeding voor ouderen, aangepast aan dieet, kauw- en slikproblemen, allergieën enz. vraagt een heel andere benadering dan voeding voor personeel in kantoorgebouwen waar voorkeuren zoals veggie of vegan
Nationaal Foodservice Congres
Hoe kijken we naar de horeca, catering en gemaksmarkt van de toekomst? Waar zitten de nieuwe groeikansen voor de toekomst? En hoe kunnen ondernemers, grossiers en producenten hier slim op inspelen? Het Nationaal Foodservice Congres geeft antwoorden.Tijdens dit event zoomen ze in op actuele ontwikkelingen in de sector en schetsen ze een beeld van het
Brussels Beer Challenge
De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door BeComev (Beer Communications & Events), onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble, opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur.Gedurende drie dagen beoordeelt een panel van 95 gerenommeerde internationale juryleden de 1.800 deelnemende bieren. Deze wedstrijd biedt
Nieuwe ambassadeurs voor O’de Flander graanjenever tijdens kapittel (31ste editie)
De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 19 november zijn 31ste Kapittel. Hier lauwert de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever. Alle reeds eerder geïntroniseerde personen, alle deelnemers aan de cursus Jeneverkenner en de bevriende gastronomische confrerieën wonen dit
Leren onderhandelen, word een expert in 2 uur!
In een opleidingssessie van twee uur toont horeca-expert Filip Nicasi u alle bestaande onderhandelingsstijlen. Daarbij duidt hij ook wanneer u best welke stijl hanteert, welke argumenten u op welke moment aanhaalt en welke voorbereidingen er voorafgaan aan een onderhandeling. Last but not least zal Filip u ook bijbrengen hoe u uzelf het best voorbereidt op
Grootkeukenstudiedag
Europa zet in op duurzaamheid, ook in de grootkeukens. Wat doet u al als grootkeukenverantwoordelijke? Misschien nog niet zoveel wegens te duur, te moeilijk, geen idee waar te beginnen, …? Er valt nochtans veel te besparen met duurzaamheid. Schijnbaar kleine inspanningen kunnen grote resultaten opleveren. Jawel, alle kleine beetjes helpen. Meer inzicht in processen geeft
Nationaal Foodservice Congres
De Foodservicemarkt van de Toekomst. Insights & Inspiration De Belgische foodservicemarkt is bezig aan een ongeziene comeback. Na de coronamiserie scheert de omzet in de horeca en het gemakskanaal hoge toppen. Het jaar 2022 lijkt af te stevenen op een record. Maar het is niet al goud wat blinkt. De sector blijft in woelig economisch
Brussels Beer Challenge
De prijsuitreiking van de elfde editie van de Brussels Beer Challenge. De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. De eerste editie van de Brussels
Kapittel O’de Flander
De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 20 november zijn 30ste Kapittel. Op deze editie lauwert de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever. Deze 30ste editie vindt plaats met twee jaartjes vertraging omwille van corona. Alle reeds eerder geïntroniseerde
InnoChef Trendtour
Flanders’ FOOD en Horeca Vlaanderen slaan de handen in elkaar om de horeca-uitbater een leerrijk extraatje aan te bieden op Horeca Expo. Aansluitend worden al je zintuigen ondergedompeld in de laatste nieuwe trends. Flanders’ FOOD neemt je mee op trendtour doorheen de beurs. We maken een stop bij 5 innovatieve leveranciers die met de nieuwste
Grootkeukenstudiedag
GROOTKEUKEN EN VENDING: EEN PERFECT KOPPEL? Al enkele jaren zijn automaten niet meer uit het straatbeeld weg te denken, maar ook in bedrijven en in de zorg hebben ze hun plaats veroverd. Hoe de evolutie en de technologie is versneld in de voorbije jaren, alsook wat de voordelen zijn om deze service als een essentieel
Nationaal Foodservice Congres
FOODSERVICE RESTART! De Belgische foodservicemarkt ontwaakt uit de donkerste nachtmerrie van de afgelopen decennia. Ondernemers en bedrijven hebben weer zin om er vol tegenaan te gaan. Maar, na het vechten, komt overleven… Hoe kijken we naar de horeca, catering en gemaksmarkt van de toekomst? Waar zitten de nieuwe groeikansen? En hoe kunnen ondernemers, grossiers en
Horeca Academie : beverage cost berekening
Een duidelijk zicht op de food- en beveragekosten is een must voor elke horecazaak. Gelukkig bestaan er digitale tools die je hiermee helpen. Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke foodcost. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met praktische oefeningen en tips leer je over de waste factor en ga je
Horeca Academie : foodcost berekening by app
Een duidelijk zicht op de food- en beveragekosten is een must voor elke horecazaak. Gelukkig bestaan er digitale tools die je hiermee helpen. Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke foodcost. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met praktische oefeningen en tips leer je over de waste factor en ga je
Brussels Beer Challenge
De prijsuitreiking van de tiende editie van de Brussels Beer Challenge. De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. De eerste editie van de Brussels
Horeca Academie: allergenen in de horeca
Zoals je weet voert het FAVV elk jaar controles uit op de voedselveiligheid in de horecasector. Sinds januari 2018 heeft het FAVV de controles versterkt. Je kan dus maar beter goed geïnformeerd zijn. Horeca Vlaanderen ijverde voor het verkrijgen van een uitzondering op de Europese regelgeving, waardoor ondernemers de informatie mondeling mogen meedelen in plaats
Kappitel O’de Flander
De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 21 november zijn 30ste Kapittel. Op deze editie lauwert de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever. Deze 30ste editie vindt plaats met een jaartje vertraging omwille van corona. Alle reeds eerder geïntroniseerde