Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
18 Resultaten
food non food

Champagnewedstrijd voor Belgische hotelscholen

Door Bureau du Champagne Benelux, in opdracht van Comité Champagne Welke student(e), 6de en 7de graad, van welke Belgische hotelschool zal de coaches weten te overtuigen met zijn passie voor Champagne? Via verschillende Champagne Challenges worden de kandidaten uitgedaagd op theorie, maar ook op haar of zijn creatief denken. Ook de storytelling en het enthousiasme,

Lees meer »
food non food

Slotevent #samenwerken #samengroeien

Door Horeca Vlaanderen i.s.m. Toerisme Vlaanderen Samenwerken, Samengroeien: naar een duurzaam personeelsbeleid in 6 maanden! In de praktijk zien we dat horecazaken die duurzaamheid uitdragen heel wat geïnteresseerde medewerkers aantrekken, die bovendien met een goed uitgewerkt personeelsbeleid langer aan boord blijven. Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen begeleiden in 2024 honderd ondernemers in de horecasector tot

Lees meer »
food non food

VLOZO: malnutritie

Door VLOZO Naarmate mensen ouder worden, verandert hun eetlust, hun metabolisme en dus ook hun voedingsbehoefte. Voeding is essentieel voor een goede gezondheid. Onvoldoende of onevenwichtige voeding kan leiden tot malnutritie, een toestand waarin het lichaam niet voldoende voedingsstoffen krijgt om goed te functioneren. In Vlaanderen is malnutritie een belangrijk probleem onder de oudere bevolking.

Lees meer »
food non food

Best Sommelier of Belgium

Door de Gilde van de Sommeliers De nationale wedstrijd ‘Best Sommelier of Belgium’ wordt sinds 1960 jaarlijks georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde, lid van ASI (Association Sommellerie Internationale). De Gilde stond mee aan de wieg van het internationale sommelierverhaal en heeft nog steeds een voortrekkersrol op internationaal gebied. Met deze wedstrijd trachten ze een zo

Lees meer »
food non food

Generatie Z bereiken via TikTok

TikTok groeide het afgelopen jaar uit tot een volwaardig socialmediaplatform. Ook in België geraakte het helemaal ingeburgerd. Maar dat TikTok enkel gekke dansjes zijn voor Gen Z is een fabeltje dat Horeca Vlaanderen met deze workshop graag de wereld uit helpen.Zoals steeds krijgt u concrete inspiratie om nadien zelf aan de slag te gaan! Ze

Lees meer »
food non food

Startersopleiding, maak nu uw droom waar!

Een horecazaak starten is een hele uitdaging. Starters staan, nog meer dan andere bedrijven, bloot aan allerhande voorschriften, regels en verplichtingen. Droomt u ervan om ooit een horecazaak te beginnen? Laat dan uw droom niet eindigen in een nachtmerrie en volg de Startersopleiding van de Horeca Academie. Een greep uit de onderwerpen die aan bod

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events, Technology HUB

Dagstart Horeca Expo 2022

In de Dagstart delen we onze inzichten over e-commerce. In de aankomende jaargesprekken tussen fabrikanten en groothandels zal e-commerce een belangrijk onderwerp zijn. Groothandels realiseren meer dan 65% van de omzet via webshops. We geven je inzichten om samen aan de slag te gaan  De volgende onderwerpen komen aan de orde: Inzicht over online gedrag

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Starten in de horeca

Starten in de horeca Laat je droom niet eindigen in een nachtmerrie door Filip Nicasi Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap reeds gezet, maar zit je nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij je helpen! Deze opleiding is niet louter gericht

Lees meer »
24 november, Seminars and Events

Horeca Academie: starten in de horeca

Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap reeds gezet, maar zit je nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij je helpen! Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijg je

Lees meer »
23 november, Seminars and Events

Horeca Academie: generatie Z bereiken via TikTok

TikTok groeide het afgelopen jaar uit tot een volwaardig socialmediaplatform dat ook in België helemaal ingeburgerd raakte. Dat TikTok enkel gekke dansjes zijn voor Gen Z is een fabeltje dat we met deze workshop graag de wereld uit helpen. Tijdens deze sessie krijg je: de voor- en nadelen van het platform, wie je er kan

Lees meer »
23 november, Seminars and Events

Horeca Academie: op naar een duurzame horeca + InnoChef Trendtour

De overschakeling naar een duurzame horeca wordt voor de horecaondernemer zonder twijfel de meest winstgevende uitdaging. Tenminste, als we het gestructureerd aanpakken. Als je dit doet, dan kan je meer geld verdienen door minder te werken! Duurzaamheid is zonder twijfel de meest hot topic in de hedendaagse maatschappij. Wij als horecaondernemers worden daarbij met de

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Horeca Academie : leren onderhandelen, een meerwaarde voor jouw horecazaak

Altijd al beter willen worden in onderhandelen? Nu is het moment op deze skill bij te schaven! In deze sessie van ongeveer 40 minuten toont Filip je de verschillende onderhandelingsstijlen. Hij zal je leren hoe je je het best voorbereid op een onderhandelingsgesprek. Bovendien krijg je concrete tips om de onderhandeling in goede banen te

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Horeca Academie: omzet genereren met simple tips and tricks

Succes in de horeca begint met gastvrijheid en service. Maar hoe verhoog je je omzet op een klantvriendelijke manier? Het is een vraag die bij heel wat horecaondernemers speelt. Feit blijft dat we in onze sector werken met kleine winstmarges en, ook los van deze coronacrisis, koploper blijven als het aankomt op faillissementen. Je kennis

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Horeca Academie: Foodcost berekening by app

Een duidelijk zicht op de food- en beveragekosten is een must voor elke horecazaak. Gelukkig bestaan er digitale tools die je hiermee helpen. Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke foodcost. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met praktische oefeningen en tips leer je over de waste factor en ga je

Lees meer »
Scroll naar top