Televisie-evolutie in Hospitality
Coriotech

Televisie-evolutie in Hospitality

Televisie is al een tijdje een belangrijk onderdeel van de gastervaring in de hospitality-industrie. Of het nu gaat om een hotelkamer, een restaurant of een bar, televisies worden overal gebruikt om gasten te vermaken en informatie te verstrekken.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Traditionele kabeltelevisie heeft de afgelopen jaren echter concurrentie gekregen van nieuwe technologieën. Streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video en Hulu zijn steeds populairder geworden en bieden gasten meer controle over wat ze willen kijken.

Hotels en andere bedrijven in de hospitality-industrie passen zich aan deze veranderingen aan door te investeren in slimme televisies, die verbinding kunnen maken met het internet en toegang kunnen bieden tot streamingdiensten. Slimme televisies bieden ook mogelijkheden voor gepersonaliseerde aanbevelingen en een verbeterde gebruikerservaring.

Een ander opkomend trend in de hospitality-industrie is het gebruik van digitale schermen voor narrowcasting. Narrowcasting is het uitzenden van gerichte informatie naar een specifieke doelgroep op een bepaalde locatie. Hotels en restaurants gebruiken narrowcasting om gasten te informeren over hun aanbiedingen en diensten, om nieuws en entertainment te bieden en om advertenties te tonen. Narrowcasting wordt wel eens als synoniem gebruikt voor digital signage, dit is echter niet volledig accuraat. Digital signage is elke vorm van beeldschermcommunicatie. Bij narrowcasting wordt de doelgroep op een specifieke locatie en op een specifiek moment van gerichte informatie voorzien.

In sommige hotels worden televisies zelfs gebruikt als interactieve communicatiemiddelen. Gasten kunnen via de televisie informatie krijgen over lokale bezienswaardigheden en activiteiten, roomservice bestellen en zelfs hun uitchecken regelen.

Kortom, televisie blijft een belangrijk onderdeel van de gastervaring in de hospitality-industrie, maar het evolueert snel om aan de veranderende behoeften van gasten te voldoen. Slimme televisies, streamingdiensten en narrowcasting zijn enkele van de opkomende trends die de industrie transformeren en het aanbieden van gepersonaliseerde en on-demand entertainment mogelijk maken.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top