Door de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks
Naar goede gewoonte organiseert de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks opnieuw haar tweejaarlijkse wedstrijd tijdens Horeca Expo. Deze wedstrijd richt zich naar alle Belgische koks die tewerkgesteld zijn in een Belgische grootkeuken.
Als opdracht moeten de 5 deelnemers een eigen creatie van een feestmenu voor een gemeenschapskeuken voorzien van 3 gangen met volgende basisingrediënten:
- Warme bereiding met wijting als voorgerecht
- Hoofdgerecht op basis van varkensvlees met klassieke aardappelbereiding
- Nagerecht op basis van peer en chocolade
De grondstoffenkostprijs van het totale menu mag 10 euro bedragen. De samenstelling en de bereidingswijze moet beantwoorden aan de vereisten van een gezond en evenwichtig voedingspatroon.
Met het organiseren van deze wedstrijd, heeft V.V.G. een aantal doelstellingen voor ogen:
- Het creëren van nieuwe en originele feestgerechten.
- Het stimuleren van nieuwe en alternatieve bereidingsprocédés.
- De aandacht vestigen op de kwaliteit, de hygiëne en de voedselveiligheid in grootkeukens.
- De nodige contacten leggen op de beurs binnen de sector.
- België als culinaire draaischijf van Europa verder dynamiseren.
- Het opwaarderen van de cateringsector en het promoten van het beroep van grootkeukenkok.