WineWise presenteert bij deze Masterclass Oostenrijkse Ortswein, Gebiedtswein en een single vineyard. Daarnaast heb je de kans om zo”n 20-tal DAC klassiekers op een rij te proeven.
Filip Claeys, De Jonkman (18/20 Gault&Millau) zal een koude bereiding van Belgische oester en een warme bereiding van een Noordzeevis demonsteren. De presentatie wordt in goede banen geleid door Marc Declerck.
Oostenrijk is al lang geen nieuwe speler meer op de Belgische markt. Veel Belgische topsommeliers werken dagelijks met Oostenrijkse wijnen omdat ze in alle wijnstijlen beschikbaar zijn en ook goed samengaan met tal van gastronomische gerechten. Samen met sommelier Charlotte Crul van Cuines 33 bespreken we de harmonie wijn en gerecht.
Neem ook zeker een kijkje op een super interessante nieuwe tool waar alle Oostenrijkse wijngaarden op terug te vinden zijn: www.austrianvineyards.com.
Inschrijven voor deze masterclass kan hier (https://winewise.be/opleidingen/masterclasses-chefs-place-horeca-expo/)