Aan de slag met de vis van het jaar: grijze garnaal ‘chawanmushi’ ~ Glenn Verhasselt | restaurant Sir Kwinten * | Gault&Millau 16,5/20
Glenn Verhasselt zal tijdens zijn masterclass een bereiding maken met de vis van het jaar: grijze garnaal. Onze kaviaar uit de Noordzee zal gecombineerd worden met butternut en beurre noisette.
Glenn Verhasselt is chef in Sir Kwinten, gelegen aan de markt in Lennik. Samen met zijn team behaalde Glenn 1 Michelin ster en Gault&Millau quoteert hem met een mooie score van 16,5/20.
Zuiver, puur en met de productkwaliteit voorop. Dat zijn de culinaire speerpunten van Chef Glenn Verhasselt. Zijn keuken brengt een selectie van de beste seizoensproducten in hun puurste vorm, met een hedendaagse twist. Vanuit de open keuken dirigeert de chef een jong team, gedreven door respect en passie. Die passie voor het culinaire heeft Glenn al van jongs af aan. Daarom koos hij voor een opleiding aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde en werkervaringen in toprestaurants in binnen- en buitenland. Glenn absorbeerde, creëerde, transformeerde en legde zo de basis voor zijn eigen kookstijl. Die stijl werd en wordt door de culinaire kenners gewaardeerd.
Wat bijhorende wijnen betreft, gaat WineWise op dinsdag down-under en zetten ze de Australische wijnen in de kijker. Er worden twee masterclasses aangeboden. Eén met Australische Chardonnay toppers, om de regionaliteit en de verschillende stijlen te tonen. En een masterclass met wijnen van “old vines”, waar Australië bekend om staat. Daarnaast wordt het educatieve platform Australian Wine Discovered in de kijker gezet.
Inschrijven voor deze masterclass kan hier (https://winewise.be/opleidingen/masterclasses-chefs-place-horeca-expo/)