Een horecazaak starten is een hele uitdaging. Starters staan, nog meer dan andere bedrijven, bloot aan allerhande voorschriften, regels en verplichtingen. Droomt u ervan om ooit een horecazaak te beginnen? Laat dan uw droom niet eindigen in een nachtmerrie en volg de Startersopleiding van de Horeca Academie.
Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen in de opleiding:
- Welke verschillende vormen van ondernemen bestaan er: uitbating, overname, opstart eigen concept en gedeeld eigenaarschap.
- Wat zijn de financieringsmogelijkheden voor een starter: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds, … etc.
- De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen.
- Hoe bekom ik een juiste definiëring van het concept? Wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?
- Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel.
- Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten.
- Algemene do’s & don’ts (de juiste look & feel, communicatiekanalen, menu-engineering, …).
Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.
Registreren je vooraf en ontvang de info & het toegangsticket tot de beurs.
https://www.horecavlaanderen.be/agenda